DISSONÀNCIES

bloc musical de 4CANTONS

Orxata Sound System: Violència des de València

Els figures d’Orxata estan de gala i sembla que el margalló se’ls queda curt. Aquest grup del País Valencià ha estat un temps escabussat en estudi, fent eixes coses modernes que es fan en eixos llocs i que els ha portat, hui mateix, a traure del forn el seu nou disc 2.0

Disc, que porta un temaco impressionant anomenat Violència que fa tufo a insurrecció i que ens remet a referències dels clàssics anarquistes catalans com Joan Garcia Oliver, però també a un context de crisi com l’actual on les possibilitats de lluita insurrecional, a molts llocs, en són moltes i possibles. Tan de bo.

Veure als Orxata desvinculats del País Valencià i, en especial, de la ciutat de València, és impensable. Els símbols relacionats, siga a nivell musical siga a nivell gràfic, són continus, fins al punt que aconsegueixen dignificar un dels fenòmens sociològics i culturals més importants de tot el País Valencià, la Ruta valenciana.

Eixa és una de les grandeses dels Orxata, la capacitat de poder ennoblir certs aspectes del que va ser, en un principi, la Ruta, com a fenomen contracultural valencià, però, a la vegada, la de poder pintar mapes insurreccionals a les seues cançons, engrandir la cultura popular d’arrel més tradicional o abraçar la figura de Joan Fuster. Una espècie de fussió de símbols i de reapropicació d’aquestos que els porta a repensar allò valencià.

Saber comunicar és un do, i és una de les coses de les quals se’ls pot acusar. A estos maleantes se’ls nota un control precís i matemàtic del seu treball, i tot allò relacionat amb el tema gràfic i la difussió, el control passa a ser quasi mil·limètric, diria jo. A més, no cal dir que són uns nazis de la cultura lliure i que practiquen absolutament el DIY. I al final, tot plegat, aconsegueixen crear un imaginari orxatero que sap connectar amb exactitud amb el públic i, d’alguna manera, crear identitat.

Ara ja ho saps: València és Violència.

Descarrega en aquesta pàgina: [Orxata Sound System – 2.0]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on febrer 28, 2011 by in Altres, Electrònica, Folk, HIp Hop, Pop/Indie and tagged , , , , .

TWITTER

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos por RSS Siguenos en Soundcloud Siguenos en Vimeo

Netlabels, Netaudio, Music and other things

Join 524 other followers

%d bloggers like this: