DISSONÀNCIES

bloc musical de 4CANTONS

Radiografia del projecte Audiokraut/Flakker (2003-2008)

Fem una repassada a este projecte interdisciplinar, amb base a Alemanya, que es troba a cavall entre la música electrònica i la videocreació. Dues branques molt relacionades que a Audiokraut han sabut traure-li partit entre els anys 2003 i 2008 que ha durat el projecte. Per desgràcia ens han deixat, però per sort ens han deixat també tot el seu arxiu audiovisual a l’abast de tothom.

Si repassem l’arxiu no podem dir que siga una plataforma o netlabel  corrent. Sols han editat a gent molt concreta, amb un perfil també molt concret i temes solts, exactament tenen 73 hitacos solts de diferents músics. No han editat com la majoria de netlabels EP’s o edicions de llarga durada. Així i tot, això no els lleva mèrit i les seues raons tindran. A més,  sempre podeu descarregar-vos els hits i fer una espècie de recopilatori Audiokraut amb tots els temes editats.

Si passem els rajos X, descobrirem que a banda de la música, el que es veu reflectit és un especial interés pel disseny gràfic aplicat al web i al vídeo, entre altres. Trobem peces d’una gran qualitat, quasi exquisites diria jo. Fetes per bons chefs per a bons gourmets. Al final,  fan el que s´hauria de fer, posar al mateix nivell la creadora musical i la creadora gràfica. Una cosa tan evident que moltes vegades s’oblida i que dignifica els mestres o artesans del disseny gràfic, un ofici nou i tota una artesania.

El web està format per dues parts principalment, l’arxiu musical i Flakker, aquest darrer apartat seria la plataforma o col·lectiu que mostra els treballs dels dissenyadors gràfics en relació amb la música. I sembla que darrere de Flakker estan Hendrik Niefeld i BTSA.

Pel que fa als temes musicals, en general la majoria tenen un aire bastant deep i robòtic. Trobem molt d’electro, tot i que no exclusivament, i els temes són bastant ballables. Els meus preferits són DNR, Evade, Onkel Oz, Broncotronix i Manchester Microwave.

Una cosa que no deixa de sorprendre’m és que no he aconseguit trobar info a la xarxa de quasi cap creador musical que apareix a Audiokraut. Estrany.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Agost 27, 2010 by in Electrònica, Netlabels and tagged , , , , , , , .

TWITTER

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos por RSS Siguenos en Soundcloud Siguenos en Vimeo

Netlabels, Netaudio, Music and other things

Join 524 other followers

%d bloggers like this: